У Київському палаці дітей та юнацтва провели Чемпіонський урок

4 листопадаа 2014 11:45

asset1.mapia.ua

asset1.mapia.ua

У Київському палаці дітей та юнацтва відбувся вже 1310-й «Чемпіонський урок киянина». Ця ініціатива була створена для поліпшення учнівської обізнаності в галузі спорту, здоров’я та здорового способу життя. Слухачами стали близько 300 столичних школярів. Про це пише газета “Хрещатик”.
Мало не щотижня уже всім відомий «Чемпіонський урок киянина» крокує навчальними закладами, збираючи усіх, кому не байдуже здорове майбутнє нації. І на сьогоднішній день мова вже йде не просто про урок, а про цілий виховний процес. Багато хто вважає, що це мало кому потрібно, «хто це буде слухати?», але практика показує зовсім інше. І підтвердженням цьому є тисячі захоплених поглядів, які з непідробною цікавістю споглядають за незмінним лектором зустрічей легендарним фехтувальником Юрієм Чижем. Учні одразу реагують на діалог з чемпіоном, вони слухають, засвоюють та демонструють власні результати та досягнення.
Для більшої зацікавленості столичних школярів організовують різноманітні конкурси, турніри. Переможців нагороджують подарунками та грамотами. Такі спортивні заходи швидко поширилися багатьма школами міста Києва. Зазначимо, що самі учні почали робити так звані «звітові уроки», на яких демонстрували організаторам «Чемпіонського уроку» майстер-класи з футболу, боксу, східних єдиноборств, бальних танців та багато іншого.
Цього тижня «Чемпіонський урок» завітав до Київського палацу дітей та юнацтва, де на нього чекали близько 400 дітей. Окрім традиційної розповіді про свої спортивні здобутки, Юрій Чиж презентував дуже актуальний музичний кліп-звернення «Повертайся живим». Він присвячений бійцям АТО, які, не шкодуючи ані сил, ані своїх життів, боронять нашу країну від агресорів. Варто зазначити, що в кліпі знялися звичайні столичні школярі. Юрій Чиж зазначив, що важливо зростати не лише фізично здоровим, а й національно свідомим громадянином своєї країни. «Продовжуючи ініціативи мера столиці Віталія Кличка, що стосуються здорового способу життя, «Чемпіонський урок киянина» знову і знову намагається долучити все більше дітей до активного відпочинку. Приємно бачити, коли учень чи учениця обирають єдиний та правильний шлях повноцінного життя. До того ж, прослухавши наші уроки, вони приходять додому і навчають того ж і своїх батьків. Це дійсно надихає на нові й нові зустрічі»,- запевнив Юрій Чиж.