У МОН пояснили, чому вчителям не виплачують зарплату

7 листопадаа 2014 15:00

i.obozrevatel.ua

i.obozrevatel.ua

У зв’язку з тим, що цього року Кабмін двічі проводив секвестр Держбюджету з ціллю збільшити фінансування української армії і потреб АТО, не було можливості підняти рівень оплати праці вчителям. Про це під час круглого столу зазначив міністр освіти і науки України Сергій Квіт, передає УНН.
Він спростував інформацію про те, що вчителям зменшили зарплату.
“Зараз не відбувається зменшення зарплат (вчителям – ред.), зараз ми заморозили зарплату. У цьому році через війну уряд двічі робив секвестр бюджету для того, щоб зміцнити армію. Тому у цьому році не було можливості збільшити зарплату (вчителям – ред.), але ми її не зменшили, ми її заморозили”, – розповів міністр.
Він зазначив, що міністерство у рамках бюджетного секвестру пішло на єдину поступки уряду, а саме погодилося, що “20%-на доплата за престижність праці вчителям становитиме не 20%, а до 20%”.
“За підсумками року ми бачимо, що проблеми з виплатою цієї доплати виникли лише в одній області. Це Тернопільська область, де у 5-6 районах вчителям не була доплачена ця доплата. Тому ми чекаємо від тернопільської влади документів, які необхідні, щоб закрити це питання”, – додав С. Квіт.