У музеї академіка Заболотного відкривається благодійна виставка

4 листопадаа 2014 19:00

visnik-press.com.ua

visnik-press.com.ua

Невід’ємною частиною Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» (Київщина) є Меморіальний музей академіка В.Г. Заболотного. Володимир Гнатович Заболотний – наш видатний земляк, талановитий художник та архітектор, автор багатьох архітектурних проектів, зокрема по відбудові післявоєнного Києва. Найвідомішою його роботою є будівля Верховної Ради України. Ще одним з найвагоміших творінь Володимира Гнатовича є ініційоване ним видання шеститомної «Історії українського мистецтва», яка, нажаль, вийшла друком вже після його смерті.

7 листопада о 12 годині у Меморіальному музеї академіка В.Г. Заболотного відбудеться відкриття виставки «Мистецтво єднає». На ній будуть представлені роботи переяславських художників та ковальських майстерень. Пейзажі, портрети, квіткові композиції та тепло обробленого металу відтворюють красу та неповторність української землі, її самобутню культуру та незламність нації.

Метою експозиції є не лише ознайомлення відвідувачів з творчістю місцевих майстрів, а й їх особистий благодійний внесок у відновлення миру в нашій країні, та допомозі родинам учасників АТО. Адже відразу після закінчення виставки всі представлені роботи можна придбати в авторів. Кошти, отримані від продажу картин та робіт художньої ковки, будуть передані нашим землякам, які перебувають в зоні військових дій, та родинам переяславців, які постраждали в боях на Сході.