У Нацбанку підбили підсумки Вікторини з фінансової грамотності

30 листопадаа 2014 09:21

zn.ua

zn.ua

Цього року в рамках проведення Всеукраїнського тижня фінансової грамотності та Всесвітнього дня заощаджень Національний банк України вперше проводив Вікторину з фінансової грамотності, що мала на меті не стільки визначити рівень обізнаності наших громадян у питаннях фінансів, скільки спонукати їх до ознайомлення з ними. Про це повідомили в прес-центрі НБУ.

У вікторині взяли участь 1 943 особи. Правильні відповіді надали 63 учасники.

Вікторина складалася з п’яти блоків: “Загальноекономічні питання”, “Банківська система України”, “Захист інтересів вкладників банків”, “Банківські послуги”, “Сімейний бюджет та заощадження”.

За умовами Вікторини три учасники, які першими правильно відповіли на всі питання, визнано переможцями. Ними стали:

1. Микола Макоцьоба.

2. Олександр Циголко.

3. Віталій Лесівців.

Вручення нагород переможцям відбудеться в центральному апараті Національного банку України та Управлінні Національного банку України у Львівській області.

Сьогодні питання фінансової грамотності наших громадян є одним із ключових у діяльності Національного банку України. Ми і надалі будемо докладати максимум зусиль, щоб уберегти українців від необдуманих кроків під час прийняття фінансових рішень. Україна впевнено взяла курс на євроінтеграцію, і, щоб прискорити її, ми маємо побудувати ефективну та надійну фінансову систему. А це можливо лише за наявності фінансово грамотного населення – основного споживача фінансових послуг.

“Уважаємо, що наш перший досвід у проведенні такого заходу виявився вдалим. Тому ми і надалі розвиватимемо цю ініціативу, зробивши її щорічною”, зазначають у НБУ.

Джерело: Хрещатик