У столичному зоопарку оселився пелікан з Вінниччини

14 листопадаа 2014 08:13

encrypted-tbn2.gstatic.com

encrypted-tbn2.gstatic.com

Несподіваний сюрприз піднесла життя звичайної української сім’ї. У дворі свого будинку в селі Студена, що у Вінницькій області, поряд з кордоном з Молдовою, люди виявили… пелікана.
– Молодого рожевого пелікана у дворі виявила місцева жителька, – розповідає Голова профкому незалежної профспілки Київського зоопарку Сергій Григор’єв. – Схоже, що він отримав наскрізне кульове поранення. Пелікан був ослаблений і потребував допомоги.
Люди птицю в біді не покинули. Пелікана назвали Піля і залишили жити в будинку. Пташку не тільки прихистили і підлікували, але і кожен день годували свіжомороженої мойвою. Загалом, жилося Пилі непогано – українську сім’ю він прийняв за пташину зграю, і легко в неї влився.
Так дружно вони б і жили далі, якби не дорожнеча корму: дорослій птиці необхідно їсти до двох кілограмів риби в день, – говорить Григор’єв.
У результаті незвичайного вихованця вирішили віддати. Але тільки в найкращі руки зоологів київського зоопарку. Вчора вночі Пилю вже привезли в розплідник. Після оглядів ветеринарів і обов’язкового карантину йому дозволять спілкуватися з іншими пташками.