У столиці працюють три «Клініки дружні до молоді»

14 листопадаа 2014 08:23

mydim.ua

mydim.ua

12 листопада в КНП «ЦПМСД № 2» відбулась нарада з медичними працівниками з питань дружнього підходу до молоді.
Завідувач амбулаторії, лікар вищої категорії Бордовська І. Г. ознайомила колег з основними принципами дружнього підходу та принципами роботи клінік дружніх до молоді, повідомляє прес-служба Святошинської РДА
Дані заклади створені і функціонують в місті Києві (перша з 1998 року). Тут підлітки та молодь від 14 до 24 років можуть звернутись за безкоштовною кваліфікованою консультацією до гінеколога, дерматовенеролога, уролога, психолога.
Головними перевагами «Дружньої клініки для молоді» є анонімність, конфіденційність, доброзичливість, безвідмовність, безкоштовність.
Отримати допомогу тут може кожен, незалежно від статі, соціального статусу, етнічної належності без документів та грошей.
Це захищає молоду людину від думок, які іноді стають перепоною до візиту в лікарню: «Мені соромно. Раптом хтось дізнається. Краще не піду. У мене немає грошей».
Фахівці приділяють біля 30 хвилин на одного клієнта, психолог -годину. В клініці немає черги. Всі медичні працівники пройшли тренінг з дружнього підходу, тому молодь захищена від зверхнього ставлення і можливого засудження.
Також медичним працівникам було доведено адреси столичних клінік, дружніх до молоді, для проведення широкої інформаційної роботи серед населення району.
Це дасть змогу підвищити загальний рівень обізнаності батьків та підлітків при вирішенні проблемних питань.
Наразі в столиці працюють три «Клініки дружні до молоді»:
Відділення медичної допомоги підліткам і молоді «Клініки дружні до молоді» Консультативного діагностичного центру Голосіївського району. Телефон: 257-26-32;
«Клініка дружня до молоді» Дніпровського району (вул. Луначарського 3-г. Телефон: 517-61-21; «Клініка дружня до молоді» Шевченківського району (вул. Володимирська, 43 Телефон: 234-93-46.