У Святошині засипали котлован незаконної забудови

7 листопадаа 2014 11:00

svyat.kievcity.gov.ua

svyat.kievcity.gov.ua

Кілька днів тому за ініціативи мешканців житлового будинку №7 на вулиці Олевській та сприяння голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Іллі Сагайдака було припинено незаконну забудову 35-поверхового будинку у житловому комплексі «Сосновий бір».
Тоді ж силами комунальних підприємств, підпорядкованих Святошинській районній адміністрації в присутності очільника району, районного прокурора та начальника райвідділу міліції було засипано незаконно виритий на прибудинковій території котлован.
Сьогодні ж зранку активісти продовжили розпочаті кілька днів тому роботи, проте цього разу представники будівельної компанії почали чинити людям рішучий опір. В результаті зіткнень будівельники пошкодили колеса спецтехніки та навіть завдали тілесних ушкоджень одному з активістів.
На допомогу жертвам скандальної забудови одразу ж виїхали голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ілля Сагайдак, начальник Святошинського РУГУ МВС України в м. Києві Ігор Кучма, представники правоохоронних органів та бійці громадського об’єднання «Київська Міська Варта».
Очільник Святошинського району особисто проконтролював завершення робіт по засипанню котловану та розповів мешканцям про хід вирішення питання зі скандальною забудовою, яку в столиці пов’язують з «сімейним» активом колишнього глави держави.
«Ваші звернення до районної влади не завершаться формальними відписками. Наразі вже достеменно встановлено, що будівництво абсолютно незаконне. У забудовника немає ні документів землевідведення, ні Декларації про початок будівельних робіт, вже не кажучи про містобудівне обґрунтування та наявність встановлених меж прибудинкових територій. А отже використання землі територіальної громади для будівництва є незаконним. Наразі прокуратурою району відпрацьовується механізм вирішення даного питання, розглядатиме його і профільна комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування. І я переконаний, що цю скандальну справу ми вирішимо на користь мешканців прилеглих будинків», – пообіцяв активістам Ілля Сагайдак.
Наразі районні комунальні служби продовжують «земляні роботи» на будівництві, а мешканці житлового будинку №7 на вулиці Олевській вже вирішують, де встановлять огорожу для такого бажаного для них дитячого майданчика…