Українці радше міняють авто, аніж купують

19 листопадаа 2014 10:18

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

У 2014 році все більша кількість українців схиляється до обміну своїх машин замість продажу. Із початку року кількість охочих обміняти свій автомобіль на інший порівняно із 2013 роком зросла на 3%.

При цьому марки та моделі авто, якими готові обмінюватися, за ці два роки не змінилися. Так, найчастіше обміняти свою машину готові власники ВАЗів. Їхня кількість становить 16% від усіх охочих обмінюватися, повідомляє Auto RIA.

Друге місце посіли авто марки Mercedes. Їх хочуть обміняти 8% власників. Volkswagen пропонують на обмін 7%. На четвертому і п’ятому місцях опинилися Opel (6%) і Ford (4%).

Що стосується машин, які хочуть отримати під час обміну, то тут теж провідні місця займають ВАЗ, Mercedes-Benz, Volkswagen і Opel. П’яте місце посідає французький Renault.

Зазвичай доплата не є важливим фактором. Тобто майже кожний восьмий продавець готовий мінятися із будь-яким типом доплати. 8% згодні самі доплачувати, а ще 5% готові на рівноцінний обмін машинами.

За рік зросла кількість тих, хто хоче помінятися на дешевше авто. У 2013 році кількість продавців, охочих отримати доплату, становила 8%. А зараз їх уже 11% від усіх, хто готовий на обмін.

Зокрема, найпопулярнішими моделями для обміну є Daewoo Lanos, ВАЗ 21099 і Mercedes E-Class.