В Українському домі роблять ангелів для солдат (фото)

22 листопадаа 2014 07:32
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

В Українському домі проходять майстер-класи з плетіння янголят зі шпагату, роблять ляльки-мотанки, малюють під “Петриківки” і пишуть листи на фронт. Організатори – професійні майстри. Учасники майстер-класів – випадкові відвідувачі Українського дому, які вирішили спробувати свої сили в народній творчості.

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

“Всі роботи вже післязавтра поїдуть на фронт. Ми передамо їх в 93-у бригаду. Хлопці насправді дуже чекають всіх цих виробів, вони вірять, що зроблені руками ляльки, малюнки можуть врятувати життя. Мій знайомий, наприклад, носить один з переданих звідси малюнків під каскою. І він впевнений, що цей складений учетверо листок вже врятував його життя”, – розповідає організатор акції, волонтер Олена Педай.
Уже понад тисячу ляльок-мотанок зробила Любов Подальченко. Вона теж прийшла на майстер-клас в Український дім. Каже, що робити обереги почала півроку тому. І навіть неодноразово організовувала ярмарки, щоб виручені гроші передати хлопцям на фронт і в госпіталь. “Я часто плету ляльки-мотанки вночі. Включаю фільм “Віднесені вітром” і творю. А ще виганяю з голови всі погані думки, тому що робити обереги треба з добром у серці”, – каже Подальченко.
Поруч плете патріотичні браслети Влад. Він старшокласник, і прийшов на майстер-клас з мамою. Вона написала лист на фронт, а сам Влад сплів кілька браслетів-оберегів. “На один браслет йде дві стрічки по одному метру. Плету його близько 10 хвилин. Це не важко, трохи посидючості треба”, – каже Влад Притуляк.
Більше двох годин на ангела пішло у Наталії Король. “Він виконаний в техніці макраме, тому так довго. Вірю, що мій ангел вбереже когось від поранення і смерті, дай Бог”, – сподівається Король.

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Крім того, в Українському домі сьогодні проходить показ документальних фільмів українських і зарубіжних режисерів про події Євромайдану в режимі нон-стоп.

Джерело: Сегодня.ua