Влада міста залучатиме іноземні інвестиції для поліпшення роботи громадського транспорту

12 листопадаа 2014 09:21

school.xvatit.com

school.xvatit.com

У розвитку транспортної інфраструктури міста необхідно, в першу чергу, звертати увагу на проблеми громадського транспорту. Про це зазначив радник голови КМДА із транспортних питань Олександр Кава. «Розвиток саме міського транспорту — це той досвід, до якого прямують у багатьох країнах світу. Адже виключно будівництвом нових розв’язок транспортні проблеми міста не вирішити. Це лише збільшує кількість транспортних засобів і спричиняє нові затори. Саме тому, наприклад, трамваї і тролейбуси зараз відроджуються і з’являються у багатьох містах, звідки вони у свій час зникли»,— розповів Олександр Кава.
Радник голови КМДА також зазначив, що міська влада активно веде переговори щодо залучення іноземних інвестицій для розвитку транспортної інфраструктури.

«Наразі ми обговорюємо можливість фінансування деяких запланованих проектів з Європейським банком реконструкції та розвитку, який зацікавлений в модернізації інфраструктури країни. Саме тому розглядається фінансування у цьому напрямку. Завдяки банку вже вдалося реалізувати декілька успішних проектів у Львові»,— зауважив Олександр Кава.

Водночас радник голови КМДА зазначив, що зміни, які були запроваджені нещодавно у сфері громадського транспорту, вдалося реалізувати із мінімальним залученням коштів. Зокрема, відкриття нових тролейбусних і трамвайних маршрутів здійснювалося на основі існуючої транспортної мережі