Які новорічно-різдвяні заходи пройдуть у Києві?

19 листопадаа 2014 10:08

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

На киян і гостей столиці цього року чекає насичена програма святкування Нового року та Різдва. Цікаву програму заходів, що охопить різні куточки міста, затвердив київський міський голова, повідомляє КМДА.

Відкриє святкування 16 грудня новорічно-різдвяна виставка-ярмарок на Софійській площі, що триватиме до 19 січня.

19 грудня стартує Фестиваль святого Миколая на території Національного заповідника «Софія Київська». Того самого дня, ближче до вечора, на Софійській площі святковими вогнями заграє Головна новорічна ялинка країни. Також свято Миколая відзначатимуть у Центральному парку, парках культури та відпочинку «Перемога» та «Партизанська слава».

Із 19 грудня до 19 січня на Троїцькій площі (біля станції метро «Олімпійська») буде відкрите новорічно-різдвяне селище в єдиному українському стилі із традиційними різдвяними стравами і напоями, розважальними програмами, сувенірною продукцією і таке інше.

20 грудня від будівлі КМДА (Хрещатик, 36) до Софійської площі пройде парад волонтерів — помічників святого Миколая.

20—21 грудня на Софійській площі проводитиметься культурно-мистецький проект «Фольклорна програма „Возвеселимося всі разом нині“». 21 грудня відбудеться новорічний благодійний пробіг за маршрутом: Софійська площа — вул. Володимирська — вул. Льва Толстого — площа Льва Толстого і назад. 28 грудня проходитиме культурно-мистецький проект «Софійські миколайчики».

Зустріч Нового року зі святковою концертною програмою розпочнеться на Софійській площі орієнтовно о 20:00 31 грудня. Концерт триватиме до 2 години ночі.

Різдво відсвяткувати можна буде відразу в двох місцях: на Андріївському узвозі та Софійській площі, на якій відбудеться «Зимова Країна мрій».

Щедруватимуть цього разу теж на Софійській площі — 13 січня на гостей чекатиме святкова програма «Щедрий вечір».

Закінчаться новорічно-різдвяні свята традиційно Водохрещем, яке святкуватимуть у парку культури та відпочинку «Гідропарк» біля каплиці на честь Хрещення Господнього та на Оболонській набережній поблизу Свято-Покровського собору.

Окрім головних заходів, святкуватимуть Новий рік і Різдво в усіх районах міста, в закладах культури, загальноосвітніх навчальних закладах, школах-інтернатах, дитячих будинках Києва.

Зокрема, із 19 до 25 грудня Музей історії міста Києва запрошує на новорічний мультимедійний проект «Лялькові розваги». А 9—10 січня на проспекті П. Тичини відбудуться Всеукраїнські змагання з легкої атлетики «Різдвяні старти — 2015».