З наметів майдану та антимайдану створена мапа української мрії

15 листопадаа 2014 08:59

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

На ІХ форумі Art-Kyiv Contemporary, який відкриється 18 листопада в Мистецькому Арсеналі, покажуть фрагменти масштабного проекту «Арт-намет». Повністю його планують представити від України на Венеційській бієнале 2015.

«Арт-намет» – це проект, в якому були задіяні всі області Украіни. Учасниками стали сотні людей абсолютно різних категорій та соціальних статусів. Завдання полягало в тому, щоб намалювати свою мрію і своє бачення майбутнього країни.

«На форумі Art-Kyiv ми покажемо тільки фрагмент «Арт-намета», бо у нас немає такого приміщення, щоб показати його повністю, всю «карту» України – це 24 метра у висоту і близько двохсот квадратів загальної площі. Для проекту ми використовували намети, як з Майдану, так і з Антимайдану, але учасникам, де яка частина, ми не говорили. На мапі є і Донецьк, і Крим. На півострові ми робили «карту» вже під час окупації в березні. Найбільшу допомогу в реалізації проекту в Сімферополі нам надала мережа людей що живуть з ВІЛ. Розписували карту звичайні люди, а художники Алевтина Кахідзе і Тетяна Войтович виступали як куратори, наставники, медіатори. Не так просто будь-якій людині відповісти серйозно на питання про мрію. Найбільш важко проходив проект в «Охматдиті», де свою мрію малювали ВІЛ-позитивні діти. Багато з них асоціальні, бо все життя перебувають у лікарні, вони просто не уявляють про що можна мріяти. На даний момент, моя найбільша мрія, щоб карта бажань і мрій українців була показана на Венеціанській бієнале, щоб весь світ побачив і зрозумів, чого хоче Україна», – розповіла Cultprostir куратор проекту Євгенія Смирнова.

Джерело: CULTPROSTIR.UA