За яку, а головне за чию, воду змушують платити киян?

19 листопадаа 2014 11:06

i.telegraph.co.uk

i.telegraph.co.uk

Уже на початку наступного року киянам можуть прийти захмарні рахунки за холодну воду
До 1 січня всі лічильники холодної води в Києві мають бути перевірені.
Хто не встигне пройти перевірку, споживання води будуть вважати за загальнобудинковими показниками, куди входить і вода, яка витекла в результаті аварій.

Раніше для таких споживачів дані розраховували за нормативами, і це були відносно невеликі цифри – до 5,5 куб. м. на місяць на одного прописаного. Але зараз нормативне споживання скасували, і для тих, у кого немає індивідуального лічильника (або він не перевірений), рахувати будуть за даними загальнобудинкового лічильника. Цю цифру розкидають по всьому будинку – пропорційно до кількості прописаних.
У «Київводоканалі» повідомили, що перевірили будинки, в яких у вересні були нараховані десятки кубометрів. З’ясувалося, що в багатьох квартирах цих будинків лічильники або не працюють, або ж люди використовують магніти для відмотування показників. «Виходить, що люди в квартирах без лічильників платять за своїх сусідів, які крадуть воду», – сказала радник глави правління «Київводоканалу» Вікторія Яковлєва.
Крім того, кажуть у водоканалі, іноді в підвалі або на першому поверсі будинку відкривають кафе, перукарні і навіть сауни з басейнами і не встановлюють лічильників. А оплату за воду ці заклади поділяють з іншими мешканцями будинку, в яких немає лічильників.
Нагадаємо, як раніше повідомлялося, з метою вирішення проблеми високого тиску в системі водопостачання, а отже, й перевитрати води, столична влада пропонує встановити на кожен будинок регулятор тиску.

Джерело: Мій Київ