Зелений чай покращує пам’ять – дослідження

16 листопадаа 2014 10:31

ukr.segodnya.ua

ukr.segodnya.ua

Вживання зеленого чаю може бути ефективним в поліпшенні когнітивних функцій
Новий звіт дослідників з Японії показав, що прийом екстракту зеленого чаю підвищує когнітивні функції у літніх людей, зокрема – показники короткочасної пам’яті.
Нові дані показують, що вживання зеленого чаю може бути ефективним в поліпшенні когнітивних функцій, зниженні прогресування когнітивної дисфункції у літніх осіб, а також допомагає знизити темпи розвитку судинної деменції. Про це пише nature.health-ua.org.
Автори роботи, вчені з Університет Шизука і фахівці компанії Ito En Ltd повідомляють в “Журналі поживних речовин”, що всього 2 грами в день порошку із зеленого чаю протягом трьох місяців значно поліпшили психічний статус 12 літніх мешканців хоспісу з когнітивною дисфункцією.
Дослідники також повідомили, що в крові учасників знизився рівень тригліцеридів, хоча щодо показників артеріального тиску, рівня глюкози в крові, або рівень холестерину змін не спостерігалося.
Коментуючи можливий механізм дії, дослідники припустили, що за антиоксидантні та протизапальні властивості екстракту відповідають катехіни і танін, які містяться у високих концентраціях в зеленому чаї. В 2 мг екстракту зеленого чаю містяться близько 227 мг катехінів і 42 мг таніну. Були також запропоновані й інші робочі гіпотези: розглядався ефект поліфенолів, який також поширюється на когнітивні функції літніх людей.

Джерело: Сегодня.ua