Жоден член нинішнього «квотно-земляцького» уряду не повинен потрапити до наступного професійного Кабміну

6 листопадаа 2014 15:22
ru.slovoidilo.ua

ru.slovoidilo.ua

Добре, що ідея, яка висловлювалась протягом останнього періоду про те, що в Україні має нарешті з’явитися професійний уряд, який не буде сформований за партійно-квотним, регіональним принципом або за принципом шкільних знайомств прем’єр-міністра чи міністрів, нарешті набула не лише популярності, а й підтримки.

Зараз виглядає таким чином, що цю ідею, яку представляв «Блок Петра Порошенка», сьогодні підтримують «Народний фронт», «Самопоміч» та інші демократичні сили, що готові долучитися до парламентської коаліції, зауважив радник Президента Микола Томенко.

«Виходячи з того, що всі вищезгадані політичні сили публічно затаврували ганьбою ідею уряду, сформованого за принципом партійних квот та земляцтва, а також враховуючи те, що маємо доволі критичне ставлення до діяльності нинішнього уряду загалом та багатьох міністерств зокрема (я вже не кажу про корупційні скандали в Міністерстві транспорту, Міністерстві охорони здоров’я тощо), було би правильно і справедливо, щоб після того, як Верховна Рада VII скликання припинить свою діяльність, а нинішній Кабінет Міністрів подасть у відставку, всі теперішні міністри не розглядалися на посади в майбутній, сподіваюсь, професійний уряд», – зазначив радник Президента.

Стосовно прем’єра А. Яценюка, то, за словами Миколи Томенка, він – єдиний, хто отримав від суспільства невеликий шанс і далі обіймати посаду прем’єр-міністра у вже сформованому суспільством та коаліцією новому професійному уряді.

«Кажу про «певний» шанс для А. Яценюка, бо, як відомо, виборча кампанія «Народного фронту» зводилась до необхідності підтримати його на посаду прем’єр-міністра, і цю ідею підтримали 22,14% виборців. А враховуючи, що участь у виборах взяли 52,42% населення, то виходить, що його реальна підтримка складає 11,6% від загальної кількості громадян України», – зауважив М. Томенко.

«Тому, підтримуючи те, що А. Яценюк повинен залишитись на посаді прем’єр-міністра, переконаний, що жоден член нинішнього уряду не має потрапити до нового професійного Кабінету Міністрів», – підсумував радник Президента.