16 грудня до Києва приїде Віфлеємський вогонь

16 Грудня 2014 09:28

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

16 грудня у Києві відбудеться акція передачі Віфлеємського Вогню Миру головам церков та іноземним послам.

Про це повідомляє Київський пласт у Facebook.

“Представники київського міського осередку Пласту — Національної скаутської організації України отримають Віфлеємський вогонь Миру від пластунів Львова та передадуть його київському духовенству, іноземним послам та делегаціям пластунів і скаутів з інших міст у соборі Святої Софії о 18:00”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, о 14:00 18 грудня відбудеться урочиста передача Вогню меру столиці Віталію Кличку та громаді Києва у колонній залі столичної адміністрації.

Вогонь залишиться в приміщенні Київради, аби усі охочі мали змогу взяти його додому.

“Під час передачі Віфлеємського вогню громаді міста буде відбуватись збір коштів для допомоги українським військовим, що перебувають в зоні проведення АТО на Сході України”, – йдеться в повідомленні.

Як відомо, Пласт — національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі.

Віфлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого у Віфлеємі.

Вперше вогонь до України потрапив в 1992 році.

Сама акція була заснована в 1988 році австрійською телерадіокомпанією як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом.

У той же рік ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом — скаути інших країн.