Бензин знову подорожчав

18 Грудня 2014 09:50

u-news.com.ua

u-news.com.ua

16 грудня ціни в ряді мереж АЗС подорожчало пальне.

Друга за величиною мережа АЗС України WOG підняла вартість всіх видів палива на 1 грн/л, повідомляє OilNews.

Столична мережа АЗС KLO підвищила ціни на 0,5 грн/л. Азербайджанський SOCAR, після проведення знижкової акції, відновив ціну Nano 95, додавши 1 гривню на стелі. Напередодні, 15 грудня, на 50 коп/л подорожчало паливо у ” ЛУКОЙЛа”.

На даний момент кількість операторів, які зважилися піти на підвищення цін, невелика, але незабаром більшість рітейлерів з великою часткою ймовірності відкоригують цифри на стелах АЗС в бік збільшення. Ряд компаній у вівторок вранці висловили готовність переглянути ціни вже ввечері 16 грудня.

Вже зазначені зміни призвели до значного зростання середніх роздрібних цін в Україні. Так, бензини А-92 (16,5 грн/л), А-95 (16,86 грн./літр) і ДТ (16,58 грн/л) зросли на 13 коп./л., преміальні марки “п’ятого” (17,57 грн/л) поважчали на 14 коп./л. Основною причиною зростання цін стало стрімке підвищення курсу долара по відношенню до гривні. Реальна ціна валюти на чорному ринку у вівторок досягла 19 грн/$1. Минулого тижня в кілька етапів дорожчав великий і дрібний опт.

Нагадаємо, з 1 грудня на АЗС спостерігалася хвиля зниження роздрібних цін, обумовлена падінням нафтових котирувань, коли найбільші оператори ринку знизили ціни на 20-60 коп./л.

kreschatic.kiev.ua

kreschatic.kiev.ua