Будь-хто може орендувати житло в елітних будинках Конча-Заспи чи Пущі-Водиці

8 Грудня 2014 10:21

image.tsn.ua

image.tsn.ua

Нерухомість в елітних селищах Конча-Заспа і Пуща-Водиця відтепер зможе орендувати кожен охочий. Відповідні розпорядження віддав Кабінет Міністрів України, передає УНІАН.
Державне управління справами (ДУС) України запропонує всім охочим брати в оренду державний житловий фонд у раніше закритих “елітних” селищах Конча-Заспа і Пуща Водиця, повідомив керівник відомства Сергій Березенко. Кабмін для цього скасував низку обмежень, які припускали, що в розкішних дачах мають право проживати лише держчиновники, наділені пільгами.

Тепер дачі можуть орендувати всі охочі, але за повну вартість. Наприклад, 2-кімнатний дерев’яний будинок площею 52 кв. м. може обійтися в місяць у 5 тис грн без комунальних послуг. У вартість входить охорона і прибирання. Всього буде доступно для оренди 60 котеджів.
Дача втікача екс-прем’єра Азарова також буде здаватися в оренду, але обійдеться дорожче – близько 70 тис. із колишнім особистим городом політика.
За словами чиновників ДУС, залишилося врегулювати деякі процедури і з початку 2015 можна буде подавати заявку на оренду житла в раніше закритих “для обраних” селищах.

Джерело: Мій Київ