Держкіно не видав прокатне посвідчення фільму “Тарас Бульба” і 3 російським

28 Грудня 2014 09:15
cultprostir.com.ua

cultprostir.com.ua

Держкіно відмовило у видачі прокатних посвідчень чотирьом російським картинам: «Мами-3» (реж. Георгій Малков і Еміль Нікогосян), «Кремінь» і «Кремінь-2» (реж. Володимир Епіфанцев та Олександр Аншютц), «Тарас Бульба» (реж. Володимир Бортко).

У випадку з «Тарасом Бульбою», де головну роль зіграв Богдан Ступка, мова йде про фільм, який п’ять років тому пройшов в українському прокаті, і випускати картину другим екраном ніхто з дистриб’юторів не збирався.

«Попереднія влада робила все, щоб український прокат був вдесятеро менше російського при всього трикратній різниці в кількості потенційних глядачів. Нічим, крім політики, цей гандикап не пояснюється. У нових властей є шанс це виправити, але, схоже, вони цим шансом не скористаються. Вирішувати, що дивитися і що не дивитися, повинен глядач», – прокоментував ситуацію для Сultprostir Роман Корнєєв, головний редактор www.kinokadr.ru

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко стверджує: «Названі фільми не доцільно демонструвати в умовах неоголошеної війни проти України. Адже через їхній пропагандистський характер вони можуть нанести суттєву шкоду національним інтересам».

Джерело: CULTPROSTIR.UA