Французька компанія допоможе Києву оптимізувати систему теплопостачання

15 Грудня 2014 12:00

developmentaid.org

developmentaid.org

Французька консалтингова компанія “Seureca” проведе дослідження з метою оптимізації роботи системи теплопостачання Києва щодо енергозбереження та заміщення газу.

Про це йдеться у відповідному Меморандумі про взаєморозуміння між Київською адміністрацією, консалтинговою компанією “Seureca” (Франція) та ПАТ “Київенерго”, повідомляє сайт КМДА.

У трьох пілотних районах столиці – Шевченківському, Голосіївському та Оболонському – буде досліджено особливості роботи системи теплопостачання, можливості використання альтернативного палива, наприклад, біомаси, а також проведення заходів енергозбереження.

Комплекс рекомендацій від європейських експертів київ отримає на початку 2016 року.

Їх обіцяють використати для поетапної комплексної реконструкції системи теплопостачання Києва, а також реалізації проектів з використання поновлюваних джерел енергії.

За словами керівника економічного відділу Посольства Франції в Україні Вінсента Фалькоза, у рамках дослідження буде розроблено проект комплексної реконструкції системи теплопостачання та котелень у декількох районах міста.

“Він припускає укрупнення котелень, їх автоматизацію і частковий переклад на альтернативне паливо (біомасу)”, – пояснив Фалькоз.

Фінансування дослідження буде здійснюватися за рахунок коштів гранту французького уряду. Про виділення гранту Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі повідомив Київському міському голові Віталію Кличку офіційним листом.

Консалтингова інжинірингова компанія “Seureca” входить в групу “Veolia Environnement Consulting Engineers”. “Seureca” спеціалізується на міжнародних проектах у сфері енергетики, водопостачання, водовідведення та поводження з твердими відходами.

Раніше компанія вже проводила подібні дослідження в містах різних країн, в тому числі в Івано-Франківську.