Хто повинен платити за перевірку лічильників у київських будинках

15 Грудня 2014 10:13

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

У київських під’їздах з’явилися оголошення про те, що потрібно до Нового року перевірити лічильники, інакше за спожиту холодну воду оплату нараховуватимуть за загальним тарифом. При цьому, за перевірку потрібно заплатити більше сотні гривень, проте, багато жителів не можуть розібратися, хто повинен платити за неї – споживачі чи постачальники комунальних послуг.
“Сталася колізія в законах: один нормативний акт (закон України №1198) зобов’язує перевіряти лічильники балансоутримувача мереж, тобто АК “Київводоканал”, а кошти на це повинні бути закладені в тарифі. Але, згідно з чинним Хозкодексом, ця послуга повинна виконуватися за рахунок користувача – з висновком належного договору, розповів “Сегодня” Дмитро Новицький, директор департаменту РКІ КМДА.
Чиновник зазначив, що витрати на перевірку лічильників не включені в тариф, і в платіжках їх немає. “Тому ми найближчим часом вирішимо, як діяти надалі, але перевіряти водоміри потрібно, як і платити за повірку. Пізніше будуть складені графіки, і фахівці перевірять лічильники кожного споживача”, – зазначив він.