Київ планує взятися за облаштування Труханового острова у березні 2015 року

10 Грудня 2014 09:11

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

Київська адміністрація має намір почати реалізацію проекту з облаштування й розвитку Труханового острова в березні 2015 року.

Про це повідомляє сайт КМДА.

Упродовж зими представники громадськості і столичної влади планують затвердити остаточний варіант загальної концепції розвитку острова, обговорити його з громадськістю і передати на затвердження меру.

“Нам потрібно розробити юридичний механізм, знайти інвесторів і надати їм гарантію для розвитку їх проектів. І ми маємо в найкоротший термін вирішити всі юридичні питання, щоб уже в березні можна було вкладати кошти й починати роботи”, – заявив один з кураторів проекту, голова Дніпровської райадміністрації Ярослав Горбунов.

Він зазначив, що ключові умови проекту – збереження екосистеми і відсутність капітальної забудови.

За словами Горбунова, будівництва нових об’єктів на острові не буде, а інвестори реанімуватимуть і приводитимуть до ладу ті будівлі, які вже є на острові.

Проект розвитку інфраструктури острова від громадськості передбачає відновлення стадіонів, спортивних майданчиків, велодоріжок і бігових доріжок, створення канатної дороги, екстрім-парку, волейбольного і дитячого майданчиків тощо.

Також пропонується обмежити в’їзд транспорту на територію Труханового острова.

Як відомо, раніше мер Києва Віталій Кличко обіцяв разом із громадськістю зайнятися розвитком Труханового острова.