Київ залучив 750 мільйонів гривень інвестицій на будівництво житла

27 Грудня 2014 16:34
like.te.ua

like.te.ua

Київська міська влада залучила майже 800 мільйонів гривень інвестицій для будівництва об’єктів житлової, комерційної та комунальної нерухомості.

Такі дані за результатами проведених конкурсів оприлюднило Київське інвестиційне агентство, повідомляє сайт КМДА.

Так, переможцем двох інвестиційних проектів на будівництво об’єктів житлової нерухомості на загальну суму близько 750 мільйонів гривень стала компанія КП “Житлоінвестбуд-УКБ”.

Обидва проекти стосуються будівництва житлових будинків із виділенням частки (7 та 8 відсотків) квартир для постраждалих від діяльності групи компанії “Еліта-Центр”.

Будинки планують звести на вул. Здолбунівській в Дарницькому районі Києва та вул. Милославській у Деснянському районі Києва.

Переможцем інвестконкурсу на будівництво дитячого дошкільного закладу на вул. Старонаводницькій, 2-20 у Печерському районі стало ТОВ “Гамаінвест”.

“Компанія запропонувала сплатити до столичного бюджету 7 мільйонів гривень без ПДВ на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва. Загальна вартість проекту – 28 мільйонів 876,22 тисячі гривень”, – йдеться повідомленні.

Також конкурсна комісія визначила ТОВ “Столичний ЦУМ” переможцем конкурсу на реконструкцію підземного пішохідного переходу на примиканні вул. Б.Хмельницького до вул. Хрещатик.

Проектом передбачається, що інвестор вкладе 16 мільйонів гривень у реконструкцію столичного переходу, а також додатково сплатить до міського бюджету 618,8 тисячі гривень на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва.