Киян почнуть готувати до війни

28 Грудня 2014 14:55
wartime.org.ua

wartime.org.ua

Незабаром столичних жителів почнуть готувати до можливого військового протистояння.

Відповідний проект рішення було прийнято на засіданні Київради 25 грудня.

За словами доповідача з питання депутата Тетяни Меліхової,  рішення “Про заходи щодо забезпечення захисту населення від небезпечних наслідків аварій і катастроф техногенного, екологічного, природного та воєнного характеру під час проведення АТО” зумовлене подіями на сході країни.

“У нас проходять військові події, і почастішали випадки, коли відбуваються терористичні акти в інших містах України. Для того, щоб унеможливити  неготовність населення до таких ситуацій, і військового характеру теж, то є пропозиція, щоб виконавчий орган терміново розробив заходи щодо попередження й інформування населення”, – сказала Меліхова.

За словами депутата, люди “повинні бути готові до всього”.

“Готуючи цей проект, ставилося три мети: прискорити підготовку всіх об’єктів, які можуть використані під час бойових дій, до максимальної готовності.

Друге – досягти максимальної готовності киян протистояти ворогу зі зброєю в руках та вміти захищатися від артилерійських нальотів. І третє, щоб і київська влада, і кияни розуміли всю небезпеку, яка нависла над країною, – написала Меліхова у Facebook. 

Згідно з документом, КМДА повинна провести перевірку всіх сховищ цивільного захисту міста, забезпечити проведення навчань для населення з цивільної оборони, військової підготовки та надання першої медичної допомоги.

Також рішення зобов’язує провести перевірку системи оповіщення населення Києва та забезпечити проведення відповідних тренувань.