Киянка встановила вокальний рекорд України

5 Грудня 2014 08:52
bayan-trainer.ru

bayan-trainer.ru

3 грудня в Києві о 15.00 Національний Реєстр Рекордів зареєстрував унікальний рекорд людських можливостей: «Відтворення голосом найвищої ноти в свистковому регістрі». Незвичайні вокальні можливості продемонструвала випускниця музичної школи, 33-річна киянка Світлана Под`якова, передає «Сегодня».
У зв`язку з тим, що свистковий регістр – це надвисокий регістр людського вокалу, визначали висоту звучання взятих дівчиною нот експерти за допомогою спеціальної комп`ютерної програми.
«Я не знаю людей в Україні, які могли б відтворити такі ноти, як Світлана. Так що вона – унікальна людина. Хоча, постійно працюючи над собою, розширюючи діапазон і маючи частку таланту, можливо досягти і таких висот. Тренувалася вона перед рекордом інтенсивно 6 місяців», – розповідає викладач вокалу Олена Гриневич.
Світлана зробила три спроби. Професіонали, присутні при відтворенні свисткового регістра, засвідчили п`яту октаву ноти До і запевнили присутніх, що це справжнє досягнення. Хоча, техніка під час запису рекорду трохи «не дотягнула» і змогла зафіксувати лише ноту Ля четвертої октави. Звукорежисер Сергій Курочкін пояснив це великими людськими можливостями і відставанням від них техніки, хоча запевнив, що при детальному аналізі запису рекорд Світлани буде підтверджений.
Фіксувала досягнення керівник проекту Національний реєстр рекордів Лана Вєтрова.
Світлана зізналася, що спробувати взяти висоту вирішила після прослуховування пісень Мерайї Кері, тоді згадала, що ще в дитинстві займалася вокалом. Тепер дівчина готується брати участь в одному з національних музичних телешоу, щоб підкорити глядачів своїм талантом.