Міська електричка ходитиме кожні 10 хвилин не раніше, ніж через 2 роки

13 Грудня 2014 11:30

img.lisky.org.ua

img.lisky.org.ua

Комунальне підприємство “Київпастранс” планує упродовж 2 років скоротити інтервал руху міської електрички з 17 до 10 хвилин.

Про це заявив керівник підприємства Сергій Майзель, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Ми з Південно-Західною залізницею опрацьовуємо всі можливі варіанти, щоб зменшити інтервал руху до 10 хвилин із 17 хвилин. Поступово – з місяця в місяць – це робимо, і упродовж двох років приведемо його до інтервалу 10 хвилин”, – сказав він.

За словами Майзеля, щоб привести до належного стану всю інфраструктуру, відкрити ще три станції, для проекту міської електрички необхідно ще 41 мільйон гривень.

“Зокрема, знадобиться 5 мільйонів, щоб правильно ввести всі станції в режим плати за проїзд, щоб громадяни не їздили безкоштовно. Також упродовж двох років ми маємо замінити рухомий склад, щоб було 12 сучасних потягів”, – сказав керівник “Київпастрансу”.

Як відомо, рух міської електрички в столиці відкрито в серпні 2009 року. Щодня вона перевозить близько 50,5 тисячі пасажирів.

Наприкінці серпня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв перетворити міську електричку на метро, скоротивши інтервал руху до 10 хв.

У жовтні Кличко проінспектував роботу міської електрички і запевнив, що жителі Троєщини можуть доїхати на правий берег міста за 5 хв та до центру столиці лише за 15 хв.