Микола Томенко: Уряд у своїй Програмі діяльності забув про людину і громадянина

11 Грудня 2014 10:27

tomenko.ua

tomenko.ua

Голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко поінформував, що на сьогоднішньому засіданні Комітету відбулося обговорення Програми діяльності Уряду.

«На жаль, мусимо констатувати, що в силу або швидкого написання даного документу, або інших причин серед пріоритетних завдань Кабінету Міністрів відсутні ті, що передбачені, зокрема, в президентській «Стратегії-2020» та інших базових документах української держави про те, що Уряд мусив би боротися за покращення якості життя людини, тобто – в освітній сфері, у галузі охорони здоров’я, щодо тривалості життя людини, покращення екології і довкілля тощо», – зауважив М. Томенко.

Натомість він наголосив, що в оприлюдненій Програмі діяльності Уряду (як мінімум, в 15-сторінковій його презентації на офіційному сайті Кабінету Міністрів) взагалі не згадується поняття «людина», «громадянин» чи «особистість». Також відсутні будь-які згадки про необхідність захисту довкілля чи хоча би якісь натяки на державну екологічну політику, зауважив Голова Комітету.

Він поінформував, що Комітет ухвалив рішення вимагати, щоб у Програмі діяльності Уряду з’явився розділ екологічної політики, який буде запропонований членами Комітету, а також розуміння того, як Уряд буде виконувати наші зобов’язання, підписані з Європейським Союзом, щодо плану здійснення заходів на об’єкті «Укриття» для перетворення зруйнованого четвертого блоку в екологічно безпечну систему та інші заходи, пов’язані з ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи, про які так само в презентації документа не йдеться.

«Отож, сподіваємось, що за результатами дискусії в парламенті в Програму діяльності Уряду до ідей приватизації, реформування, скорочення, оптимізації додадуться ідеї, в основі яких буде боротьба за покращення життя людини в українській державі», – підсумував Микола Томенко.