Названо переможця премії Малевіча

16 Грудня 2014 19:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

12 грудня в Національному художньому музеї України відбулось вручення мистецькой Премії Малевіча.

Фіналістом премії стала київська художниця Лада Наконєчна, номінована Programmierung Flutgraben e.V. Вона отримає грошову винагороду в розмірі 3000 євро (у гривневому еквіваленті) від Польського Інституту у Києві, проживання у резиденції в Центрі Сучасного Мистецтва «Замок Уяздовський» у Варшаві в 2015 році, а також грошову винагороду в розмірі 3000 євро від освітньої організації «Культурний Проект» для реалізації резиденції у ЦСМ «Замок Уяздовський»;

На головну премію крім Лади Наконєчної претендували також Данило Галкін, номінований Громадською організацією «Культура медіальна» та Микола Рідний, номінований Музеєм сучасного мистецтва у Варшаві. Всі фіналісти премії будуть запрошені у студійну подорож до Польщі в 2015 році.

В цілому ж до участі в конкурсі на отримання Премії Малевича 2014 було прийнято заявки від 54 інституцій з України, Польщі, Німеччини, Нідерландів та Росії. Премія, заснована в 2008 році Польським Інститутом у Києві в співпраці з польськими та українськими партнерами, цього року була вручена вчетверте.

Фіналістів обирало міжнародне журі у складі: Наталія Жеваго, засновниця та директор освітньої організації “Культурний Проект” (Україна); Марія Задорожна, директор Національного художнього музею України (Україна); Жанна Кадирова, лауреат Премії Малевича–2012 (Україна); Олександр Ройтбурд, митець (Україна); Іка Сенкевич-Новацька, куратор ЦСМ «Замок Уяздовський» (Польща); Тетяна Тумасян, директор Харківської муніципальної галерея (Україна); Ева Фігель, директор Польського Інституту у Києві (Польща) – голова журі; Моніка Шевчик, директор галереї «Арсенал» у Бялостоку (Польща)

Джерело: CULTPROSTIR.UA