Нефрит: Як цей камінь впливає на організм людини?

22 Грудня 2014 10:14

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Давні джерела та сучасні дослідження вчених вказують на те, що кожен мінерал на Землі є біологічно активним. Вивченням впливу каменів на організм людини займається літотерапія. Лікування за допомогою каменів здатне оптимізувати енергетичні потоки в тілі людини, активізувати обмінні процеси, поліпшити регенерацію тканин.

Одним з мінералів, що володіє значним лікувальним потенціалом, є нефрит — камінь зеленого кольору, з різними відтінками. Рідше зустрічається білий непрозорий нефрит, водянисто-білий, сіро-білий, жовтуватий, червонуватий, голубуватий і чорний.
Свою назву (від грец. «нефрос» — «нирка») камінь отримав за зовнішню схожість з ниркою людини — саме таку форму має галька нефриту.
Археологічні розкопки свідчать про те, що ще 8 тисяч років тому люди знали про цінні властивості цього каменю. У Китаї нефрит вважається національним каменем, його називають «каменем життя». Протягом століть китайці цінували нефрит вище за золото і срібло. Мудреці Сходу приписували нефриту 5 основних благодійників, які відповідали 6 душевним якостям: м’який блиск нефриту уособлював милосердя, чистота — мудрість, твердість цього каменя втілювала помірність і справедливість, напівпрозорість була символом чесності, а змінність означала мужність.
Повага до нефриту збереглася і в старовинних китайських прислів’ях: «Золото має ціну, нефрит же безцінний». Про якості людини говорили: «Відполірований нефрит не блищить». Конфуцій порівнював хорошу людину з нефритом: «Її мораль чиста, як нефрит».
У Стародавньому Китаї нефрит застосовували в лікувальних і профілактичних цілях. Нефрит вважається Небесним каменем, який дарує його власнику здоров’я, молодість і довголіття. З нефриту виготовляли не тільки прикраси і амулети, але й музичні інструменти.
Лікувальний ефект нефриту пояснюється його властивостями: за рахунок значної теплоємності нефрит теплий і приємний на дотик. Нефрит можна застосовувати в якості зігріваючого компресу для шлунка або нирок.
У наші дні в літотерапії нефрит використовують при захворюваннях сечостатевої системи, радикулітів, порушенні обміну речовин. Нефрит стабілізує кров’яний тиск, покращує мікроциркуляцію крові і роботу внутрішніх органів, лікує захворювання щитовидної залози, знижує рівень холестерину.
Нефрит покращує роботу легенів і серця, зміцнює серце, кістки, всю кровоносну систему, зір, слух. Цей камінь є відмінним засобом від головного болю, запаморочення, атеросклерозу, інсультів і хвороб очей. Нефрит надає благотворний вплив не тільки на тіло, але й на психіку людини — лікує неврози і депресії, усуває апатію і неврівноваженість.