Оновлений Андріївський узвіз відкриють у лютому

25 Грудня 2014 15:00

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

Уже в лютому кияни зможуть побачити оновлений Андріївський узвіз.

Тут закінчать реконструкцію інженерних мереж, обмежать в’їзд і заборонять паркування в денний час, пише “Сегодня”.

Зараз біля Андріївської церкви вирили величезний котлован, зняли бруківку, перерили дорогу, залишивши вільними лише тротуари. Частину узвозу обгородили зеленим парканом.

23 грудня на місці працювали два екскаватори і кілька робітників.

“Ми змінюємо водопровідні труби та інші комунікації. Наприклад, тут взагалі не було ливнівок, їх потрібно прокласти. Коли все виконаємо, ділянку знову засиплемо і зверху покладемо ту ж бруківку”, – розповіли робітники.

У КП “Інженерний центр” (замовник робіт від КМДА) запевнили, що всі роботи закінчать до кінця року, а до кінця січня впораються з благоустроєм території.

“Це продовження першої черги реконструкції. На це з бюджету цього року було виділено 3,7 мільйона гривень. У наступному такі ж роботи потрібно провести трохи вище, аж до 25-ї школи. А вже потім можна приступати до другої черги реконструкції – оновлення фасадів, благоустрою дворів”, – розповів начальник відділу технагляду та техзабезпечення будівництва КП “Інженерний центр” В’ячеслав Зелінський.

До кінця зими Андріївський чекають і інші зміни. Тут планують обмежити в’їзд за допомогою боллардів (висувних стовпчиків). Інвестор уже перерахував гроші, і болларди повинні доставити з Італії через місяць-півтора.

За проектом висувні стовпчики з’являться в кількох точках. Зокрема, на перехресті Десятинної, Володимирської та Андріївського узвозу, перетині вулиці Воздвиженської та Андріївського узвозу.

Ще дві точки – на парній і непарній стороні Андріївського на перетині з Боричевим Током та вулицею Покровської.

“Спочатку ми змонтуємо три основні точки – біля Андріївської церкви, на Воздвиженській і Боричевому Току. Місяць поспостерігаємо за реакцією людей. Якщо все буде гаразд, замовимо болларди на інші точки”, – розповів Зелінський.

Жителі Андріївського узвозу і ті, хто на ньому працює, безкоштовно отримають спеціальні пульти, з допомогою яких зможуть відкривати і закривати болларди.

Також на кожній точці буде встановлена відеокамера, звідки зображення в режимі онлайн транслюватиметься на монітори диспетчерської у Подільській РДА.

Якщо буде під’їжджати швидка або пожежна, диспетчер буде їх пропускати, відкриваючи проїзд спецкнопкою.

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко дав доручення встановити боларди і громадські вбиральні на Андріївському узвозі до кінця вересня.