Прокуратура повинна перевірити тендерні закупівлі та аукціони, що відбувались в останні місяці діяльності попереднього Уряду

8 Грудня 2014 15:48

infoprostir.te.ua

infoprostir.te.ua

На цьому наголосив Голова Комітету з питань екологічної політики Микола Томенко, виступаючи сьогодні на засіданні Погоджувальної ради.

«Необхідно почути інформацію про соціально-економічну ситуацію в Україні, – зазначив він. – Зокрема, варто проаналізувати те, як проходили тендерні закупівлі та аукціони після обрання Верховної Ради нового скликання».

«Цілком очевидно, що багато посадових осіб розуміли, що вони знаходяться на посадах останні місяці, і тому активно долучалися до використання бюджетних коштів і природних ресурсів», – зауважив М. Томенко.

Він повідомив, що до нього як до Голови Комітету з питань екологічної політики звернулися громадськість і журналісти стосовно сумнівного аукціону з продажу дозволів на видобуток корисних копалин, що був проведений 12 листопада Державною службою геології та надр. Так, за два перспективних родовища газу та нафти (в Полтавській та Сумській областях) змагалися лише дві київські компанії, які в результаті і поділили обидві ділянки між собою. Громадськість зауважує, що власне змагання не було, початкову ціну фірми підняли трохи більше як на 3%, а найцікавішим є те, що обидві фірми були зареєстровані за місяць до аукціону.

Микола Томенко повідомив, що готує відповідні звернення до Прем’єр-міністра та Генерального прокурора України з вимогою розібратися у даній ситуації, відреагувати на неї відповідним чином, а також ретельно перевірити усі тендерні закупівлі та аукціони, що відбувались в останні місяці діяльності попереднього Уряду.