Протягом листопада за житловими субсидіями звернулося 19 тисяч киян

6 Грудня 2014 20:57

expres.ua

expres.ua

У листопаді поточного року до районних управлінь праці та соціального захисту звернулося близько 19 тисяч киян з питань отримання субсидій, з яких більше 18 тисяч вже можуть отримувати допомогу. Загалом у Києві близько 34 тисяч родин отримують державну допомогу шляхом нарахування житлових субсидій. Про це під час прес-конференції в інформагентстві «Укрінформ» повідомила начальник відділу житлових субсидій Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації Марія Зубарєва, повідомляє прес-служба КМДА
«Ми просимо киян не зволікати із питанням оформлення субсидій та вже зараз звертатися до районних управлінь праці та соціального захисту. Незабаром жителі Києва отримають рахунки за житлово-комунальні послуги, де нараховуватиметься плата і за опалення. Зважаючи на те, що цього року суттєво зросли тарифи на комунальні послуги, кількість родин, які претендують на отримання житлових субсидій зростатиме», – повідомила представник департаменту.
За її словами, громадянам до 22 грудня поточного року треба звернутися з необхідним переліком документів для того, щоб отримати нарахування субсидії з початку опалювального сезону. Для призначення субсидії громадянин повинен мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу. В органі праці та соціального захисту населення громадянин заповнює заяву та декларацію про доходи і майновий стан. Орієнтовний термін розгляду питання відповідними органами – до 10 днів.
Також Марія Зубарєва нагадала, що кияни можуть скористатися on-line-калькулятором субсидій, здійснивши попередні розрахунки, та визначити орієнтовно чи може родина претендувати на допомогу від держави.