Раду Поклітару презентує у столиці новий балет

11 Грудня 2014 11:23

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

Всесвітньо відомий балетмейстер Раду Поклітару, який продовжує працювати в столиці України в «Київ Модерн-балеті», представить 29 і 30 грудня свою нову виставу – балет «Довгий різдвяний обід». Музика – Антоніо Вівальді, в основі сюжету – п’єса Торнтона Уайлдера.

«Це балет-роздум про швидкоплинність життя, про те, якими суєтними та марними справами ми наповнюємо свої найдорожчі миттєвості. Сюжетна лінія п’єси Уайлдера розкриває історію 90 років з життя сім’ї Байярдів, і ці роки проходять у вигляді різдвяних обідів. Долі людей на таких обідах схожі на метеликів: вони зникають, часто не лишаючи після себе нічого…» − розповів Cultprostir балетмейстер.

Нагадаємо, що Поклітару є одним з найзатребуваніших балетмейстерів світу. Великий успіх супроводжував його грандіозну роботу в рамках Олімпіади у Сочі. Він має запрошення від Великого театру Росії, від інших титулованих колективів. Але продовжує працювати у Києві, не зважаючи на фінансові проблеми, які постійно супроводжують «Київ Модерн-балет». Одна з останніх робіт Раду у столиці − балет «Жінки в ре мінорі», яку цього року високо оцінили театральні критики.

Джерело: CULTPROSTIR.UA