“Референдум щодо виходу зі складу людства”

9 Грудня 2014 11:13

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

10 грудня в арт-центрі Closer відкриється міжнародна художня виставка «Референдум щодо виходу зі складу людства».

Референдум – одне з ключових понять подій в Україні в 2014 році. Виставка сучасного мистецтва – це відклик на процеси, що відбуваються в країні. Основна ідея експозиції, на думку кураторів, «поставити під сумнів монолітність людства і подивитися на людину в світі, де у конкретної людської істоти може бути набагато більше спільного з рослиною ніж, наприклад, з комаром чи іншою людиною. Під «людством» маємо на увазі сукупність всіх людей, що населяють світ і вважають себе його центром».

На виставці можна буде побачити відео, живопис та інсталяції художників як з України, так і з інших країн світу: Бен’яміна Еґґера (Чехія), Єрбосина Мельдібєкова (Казахстан), Ярослава Киси (Словаччина/Україна), Ніколая Олейнікова, Дмітрія А. Пріґова, Анастасії Рябової (Росія), Євгенії Бєлорусець, Олександра Гнилицького, Нікіти Кадана, Леся Хоменка, Юрія Кручака та Юлії Костеревої, Мирослава Кульчицького, Юрія Лейдермана, Лади Наконечної, Влади Ралко, групи Р.Е.П., Костянтина Стрільця, TanzLaboratorium, Лариси Венедіктової (Україна)

Також у рамках виставки 13 грудня відбудеться акція-перформанас Бен’яміна Еґґера «Соціальний безлад і світ, що перевернувся догори ногами».

Джерело: CULTPROSTIR.UA