Рецепти гарячих страв на Новорічний стіл

31 Грудня 2014 12:26
kreschatic.kiev.ua

kreschatic.kiev.ua

Пропонуємо твоїй увазі два рецепти фаршированої курки з оригінальною і ситної начинкою.

Найчастіше в якості гарніру до запеченої птиці і м’яса господині готують картоплю або рис. У цих же цілях можна з успіхом використовувати бобові – це і смачно, і ситно, і корисно. А тому курка, фарширована зеленим горошком у поєднанні з іншими компонентами наситить твоїх гостей і, крім того, матиме нарядний вигляд на святковому столі, інформує tochka.net

Зелений горошок ти можеш використовувати консервований або заморожений, окремо або в суміші з іншими овочами. У цьому випадку не доведеться його довго замочувати, і твої гарячі страви на новорічний стіл 2015 не віднімуть багато часу, зате вийдуть оригінальними і різноманітними.

Запечена курка в пиві, фарширована горошком і грибами

Інгредієнти:

  • 1 курка (1,5-2 кг),
  • 1 морква,
  • 1 цибулина,
  • 1 пучок зелені (кріп, петрушка, селера),
  • 3 зубки часнику,
  • 300 г консервованого зеленого горошку,
  • 150 г консервованих печериць,
  • 200 г сметани,
  • 200 мл світлого пива,
  • 2 ст. ложки олії,
  • 0,5 ч. ложки меленого коріандру,
  • 0,5 ч. ложки паприки,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

Цибулю дрібно поріж. Моркву потри на крупній тертці. Мариновані печериці поріж невеликими шматочками. Дрібно поріж зелень. Часник пропусти через часничницю.

У сковороді на розігрітій олії спасеруй цибулю 5 хвилин, потім додай моркву і шампіньйони. Обсмаж 5 хвилин, додай зелений горошок, перемішай і тушкуй під кришкою 4 хвилини. Начинку охолоди.

Курку помий, оброби, зріж зайвий жир і натри зсередини і ззовні сіллю і спеціями. Вклади всередину курки підготовлену начинку і скріпи черевце ниткою або дерев’яними шпажками, щоб начинка не випала.

Виклади курку в змащений олією сотейник зі шматочками курячого жиру і налий пиво. Відправляй сотейник у розігріту до 200°С духовку. Через 15-20 хвилин, коли пиво випариться, зменши вогонь, накрий кришкою і запікай іще протягом 50-60 хвилин.

Приготуй соус. Сметану змішай із зеленню і часником, посоли, поперчи і гарненько перемішай. За 10 хвилин до готовності змасти курку соусом.

 Запечена курка з овочами, фарширована горошком і шинкою

Інгредієнти:

  • 1 курка (1,5-2 кг),
  • 300 г шинки,
  • 1 кг картоплі,
  • 1 морква,
  • 250 г замороженого зеленого горошку,
  • 4 зубки часнику,
  • 2 ст. ложки олії,
  • спеції для м’яса,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

Шинку поріж невеликими кубиками. Подрібни часник. У сковороді в розігрітій олії обсмаж шинку з часником 5 хвилин і остуди.

Заморожений зелений горошок залий окропом на 5 хвилин, потім злий воду і змішай із шинкою.

Картоплю і моркву поріж невеликими брусочками.

Курку помий, оброби, ззовні і всередині натри олією, сіллю і спеціями. Нафаршируй птицю начинкою, скріпи черевце нитками або зубочистками.

На змащене олією деко виклади овочі, посоли, поперчи, зверху помісти курку і відправляй у розігріту до 200° духовку приблизно на 1,5 години. Періодично поливай курку соком, що виділився.

Смачного!

Джерело: Хрещатик