Що думають жителі Києва про нову “високу” плату за тепло

20 Грудня 2014 09:52

i.obozrevatel.ua

i.obozrevatel.ua

Більшість киян уже отримали квитанції на оплату комунальних послуг за листопад. Так, платіжки отримали вже всі мешканці будинків, які обслуговують комунальні жеки.
У будинку з ОСББ та ЖБК їх розішлють найближчим часом.
Це перші платіжки після подорожчання всіх комунальних послуг у Києві (крім послуг жеків, ці тарифи в Києві не змінювалися).

Найсуттєвішим виявилося подорожчання опалення.
На форумах і в соцмережах кияни активно діляться своїми враженнями.
Рахунки за листопад
«Двокімнатна хрущовка, до оплати за опалення прийшло 417 грн. Батареї гарячі, практично весь день у всій квартирі відкриті вікна. Причому квартира кутова, стіни не утеплені. Виходить, грію вулицю за 417 грн …»- написала на форумі Наталя.
«І я в шоці. 287 грн за 31 кв. м», «У будинку тепло, правда, за двушку – 600 грн. І плюс борг звідкись намалювався в 200 грн», «У нас трійка. 750 грн – опалення, а за все – 1400 грн!!!» – пишуть інші користувачі.
У відповідь влада пропонує киянам подавати документи на оформлення субсидій. Також КМДА розпочала програму з установлення на будинках теплових лічильників. Правда, розрахована вона не на один рік. Те, що в будинках із лічильниками платять значно менше, підтвердила нам і наша читачка Лариса Кіфічак.
Аналізуючи дві її платіжки з опалення – свіжу і річної давнини можна побачти, що торік за опалення квартири в 69 кв. м Лариса заплатила 275 грн, а в цьому – 409 грн.
Незважаючи на таке подорожчання (в 1,5 раза), сума до оплати за опалення значно нижча, ніж у середньому по Києву: замість 409 грн в будинку без лічильника заплатили б 636 грн.

Джерело: Мій Київ