Що скажуть про здоров’я людини її нігті?

14 Грудня 2014 11:30

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Питання щодо причини існування зв’язку між хворобою і пошкодженнями нігтьових пластин в медицині до кінця не з’ясоване. Але відповідь на це питання може дати традиційна китайська медицина — одна з найдавніших практик східного мистецтва лікування.

Енергетичні канали, що виходять на пальці рук, відповідають за певний орган в тілі людини, несуть інформацію про його стан і можливі захворювання. Насьогодні налічується близько тридцяти «розшифровок» характерних змін нігтів, що можуть свідчити про наявність тих чи інших захворювань людини.
Про що ж розкажуть ваші нігті?
Сильно увігнуті нігті — проблеми в розвитку нирок і скелета, анемія, захворювання печінки, серцева недостатність, діабет, спадкові форми алкоголізму.
Великий опуклий ніготь — туберкульоз легенів. Якщо світлий ореол біля основи нігтьової пластини у формі великого півмісяця, то туберкульоз — вроджений.
Плоский ніготь — органічні захворювання серця.
Плоский викривлений ніготь — бронхіальна астма.
Подовжений ніготь — цукровий діабет.
Тонкий, блискучий ніготь — захворювання печінки (гепатит).
Плоский ніготь з піднесенням на вказівному пальці — захворювання селезінки.
Ніготь жовтого кольору і шарується — грибкова інфекція, хвороби печінки, лімфатичної системи, легенів (хронічний бронхіт).
Нігті, що розтріскуються вкриті впадинками — хронічний дерматит, артрит, псоріаз.
Смужки на нігтях — діабет, пневмонія, кір, хвороби системи кровообігу.
Темні лінії під нігтями — підвищений ризик раку шкіри. Експерти рекомендують відразу ж звернутися до фахівців при виявленні таких ліній.
Сольові шари на нігті — гострі захворювання шлунково-кишкового тракту.
Ніготь безіменного пальця у вигляді півкола — патологія нирок.
Хвилі (прожилки) на нігті — ревматизм.
Великий розмір півмісяця — тахікардія.
Відсутність півмісяця — невроз серця.
Обгризений ніготь — неврози, гастрити.
Трикутний ніготь — захворювання хребта та спинного мозку.
Дірчастий ніготь — патологія селезінки.
Вказівний палець відображає стан товстого кишечника. Відсутність або зменшення лунки на нігті говорить про зміни стану печінки, кишечника і підшлункової залози, запальні процеси та гінекологічні захворювання.
Ніготь середнього пальця — кровоносна і судинна системи. Відсутність лунки — проблеми з артеріальним тиском, капілярами і венами.
Лунка на нігті безіменного пальця говорить про роботу ендокринної системи. Відсутність лунки на цьому нігті — порушення обміну речовин і проблеми з лімфатичною системою.
Лунки на нігтях мізинця — серце і тонкий кишечник. Першим з віком зникає саме лунка цього пальця: в тонкому кишечнику накопичуються шлаки.
Нігті — індикатор нашого здоров’я. Коли людина здорова, нігті рівні і гладкі, рожеві, з матовим відтінком.
Зміна кольору нігтів свідчить про те, що за останній місяць в організмі відбувся якийсь збій. Зміни форми, структури, рельєфу нігтьових пластин говорить про серйозний хронічному захворюванні, що скритно протікають протягом декількох років. В той же час не варто забувати про генетичної схильності в змінах нігтьових пластин.