Столичні торговці скаржаться, що кияни не купують ялинки

27 Грудня 2014 09:00
gorodenok.com

gorodenok.com

Продажі на ялинкових базарах у столиці впали практично вдвічі: столичні жителі майже не купують хвойні деревця, віддаючи перевагу різдвяним віночкам.

Про це пише “Комсомольська правда”.

“Ялинки і сосну привозимо з Київської області. Але ніхто їх толком і брати не хоче. Вчора, щоправда, пощастило – один чоловік відразу сім штук купив. Зате сьогодні поки жодну не продали”, – розповів продавець Віталій.

Чоловік сподівається, що люди почнуть купувати деревця ближче до кінця грудня.

Ціни на ялинки цього року не подорожчали. Півтораметрову сосну можна купити за 120-130 гривень, двометрова обійдеться у близько 180 гривень. Настільна ялина коштує 60-80 гривень, півтораметрова – 300 гривень.

Продавці кажуть, що у киян з’явилася і нова мода – беруть різдвяні вінки з гілок сосни чи туї.

“Завезли близько 50 штук сьогодні. Уже тридцять залишилося. Їх добре беруть і ціна приваблива – 30 гривень”, – розповіла продавець Ірина.

Беруть кияни і штучні ялинки – особливо в моді патріотичні жовто-блакитні дерева.

“Метрова лита ялинка коштує 900 гривень. Пластикові дешевше: метрова – 450, двометрова – 900 гривень. Різниці в них практично немає. Просто литі виглядають більш натурально”, – розповів продавець Олег.

Торговці кажуть, що зараз продають в основному ялинки українського виробництва, ане китайські, мовляв, якість у них набагато краща.

Як відомо, у столиці розпочались спецоперація “Ялинка”, покликана попередити незаконні вирубки хвойних насаджень напередодні новорічних свят.