Студенти вимагатимуть зберегти знижку на проїзд у громадському транспорті

5 Грудня 2014 09:57

tvoemisto.tv

tvoemisto.tv

Сьогодні, 5 грудня, о 15.00 біля будівлі Броварської міської ради активісти громадської організації «Молодь Демократичного Альянсу» розпочнуть перший етап кампанії «Знижки для студентів», щоб відстояти своє право на пільговий проїзд у міському транспорті. Про це повідомляється на сайті молодіжної громадської організації, пише pravo-znaty.org.ua.
Активісти мають на меті відстояти законну знижку на проїзд у розмірі 50% для молоді, яка передбачена остановою № 541 Кабінету Міністрів Україні “Про порядок надання пільгового проїзду студентам ВНЗ та учням профтехначальний закладів у міському і приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному й залізничному транспорті”.
Основна мета акції – забезпечити право молоді на пільговий проїзд, адже витрати на громадський транспорт є обтяжливими для студентів та учнів через регулярне збільшення тарифів. Кошти, які молоді броварчани змушені витрачати на дорогу, вони хочуть витрачати на власний розвиток. При цьому вони переконані, що якщо держава передбачає для них знижку, то місцева влада зобов’язана її забезпечити.
5 грудня біля “білого будинку” на вул. Гагаріна, 15 активісти планують звернутись до міського голови зі своїми вимогами та влаштують театралізоване дійство, щоб привернути увагу громади до актуального питання.