Суд повернув киянам приміщення на Андріївському узвозі

10 Грудня 2014 10:01

unn.com.ua

unn.com.ua

Господарський суд м. Києва задовольнив позовні вимоги столичної прокуратури та витребував з незаконного користування приміщення площею 245,2 кв.м на Андріївському узвозі, 22-а. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.
Встановлено, що Київська міська рада не ухвалювала рішення про передачу вказаних приміщень, розташованих в історичному центрі столиці, комерційним структурам.
Як з’ясувалося, це рішення ухвалив харківський суд. Згодом той самий суд ухвалив рішення про визнання права власності на вказані приміщення за іншим власником.
Перевірка встановила, що жоден з цих власників фактично не користувався комунальним майном, ще з 2004 року ці приміщення орендували під розміщення “Асоціації артгалерей України” та “Асоціації діячів сучасного мистецтва України”.
Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура столиці звернулась до господарського суду з вимогою повернути майно на Андріївському узвозі у власність територіальної громади. Суд задовольнив позовні вимоги прокуратури у повному обсязі.