“Театральна” стала майданчиком творчості

16 Грудня 2014 16:00

soli.com.ua

soli.com.ua

Метро – місце метушні. Щодня безкінечні людські маси безперервно рухаються в різні боки, цілеспрямовано прямуючи кожен до свого пункту призначення. Рідко побачиш, щоби хтось зупинився біля студентів консерваторії на Арсенальній, наприклад. Проте організатори проекту «Творчий конкурс на Театральній» вирішили – це не вирок для творчості в метро.

Історія почалася ще 6 листопада, в 54-й день народження Київського метрополітену, коли станція метро «Театральна» перетворилась на артоб’єкт. Статися цим змінам допомогла компанія WallStreet, яка подарувала станції Театральна 3D малюнок із зображенням театральної зали. Театральна сцена з лаштунками і глядачами закрила 6-тонний бюст Леніна, що викликав гострі дискусії у зв’язку з останніми подіями в країні. Зображення театральної зали є логічним відповідником назві та історії станції. Творці проекту вбили двох зайців одним пострілом – не тільки привернули увагу до декоративного оздоблення станції, але і створили умови для творчого спілкування пересічних громадян, яке є таким необхідним українцям зараз.

«Творчий конкурс на Театральній» – спільний проект компанії WallStreet та Творчої лабораторії КНУКіМа – пропонує творчим особистостям майданчик для вираження «з викликом»: не просто зосередитись і, приміром, виконати пісню, коли продовжують прибувати і відбувати потяги. До того ж – станція має перехід на «Золоті ворота», що майже вдвічі збільшує пасажиропотік, і, як наслідок – метушню. Але у цієї локації є і свої переваги – хороша акустика, незвичний антураж.

Учасником проекту може стати кожен бажаючий, не залежно від статі, віку чи інших соціальних умовностей. Потрібно прийти у будь-яку неділю з 11:00 до 18:00 на платформу станції метро Театральна до стіни із 3d зображенням і долучитися до творення цієї атмосфери, демонструючи свої таланти.

Організатори наголошують, що для участі обов’язкова реєстрація. Деталі традиційно можна дізнатися у спільнотах проекту в соцмережах: vk.com, www.facebook.com

Проект діє з 07.12.2014 по 28.02.2015. В групах проекту в соціальних мережах ви можете знайти фото та відео звіти з попередніх виступів. Хтозна, можливо, ви побачите там знайомі обличчя.