У Києві можуть відновити районні ради

5 Грудня 2014 09:47

wikimapia.org

wikimapia.org

У Раді зареєстровано законопроект щодо відновлення районних у Києві рад і їх виконавчих органів.
Автор законопроекту – нардеп від БПП Олександр Третьяков, повідомляє Укрінформ.
Законопроектом №1229 пропонується внести зміни до ряду статей Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ» з метою відновлення системи самоврядування, при якій районні в місті Києві ради будуть її обов’язковою складовою.
Перші вибори до райрад пропонується провести одночасно з найближчими черговими виборами депутатів Київської міської ради та Київського міського голови.
Як зазначає автор законопроекту, станом на сьогодні система самоврядування у місті Києві, у якому відповідно до офіційних даних Головного управління статистики мешкає 2 834 265 осіб, складається з Київського міського голови та Київської міської ради у складі 120 депутатів. Таким чином, один депутат фактично представляє інтереси аж 23 619 мешканців, проте, практично він не може якісно і на належному рівні захищати права та інтереси такої кількості людей. При цьому у випадку утворення районних рад у Києві з найменшою допустимою законом чисельністю один депутат представлятиме інтереси 6748 осіб, йдеться у пояснювальній записці.