У Києві очікуються інтенсивні снігопади

29 Грудня 2014 07:26
expres.ua

expres.ua

Удень 29 грудня та вночі 30 грудня у Києві передбачається ускладнення погодних умов: снігопади, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця. За інформацією Українського гідрометеорологічного центру, у столиці значно посилиться швидкість вітру. Знизиться температура повітря до 8-13 градусів морозу вдень та 13-17 – вночі, повідомляє прес-служба КМДА. Метеорологи також наголошують на можливості інтенсивного снігопаду, що може значно ускладнити рух на дорогах.

Міська влада звертається до столичних водіїв із проханням бути особливо обережними в ці дні на дорогах, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, зокрема, тримати дистанцію та не перевищувати швидкість, а, за можливості, обмежити використання індивідуального автотранспорту, щоб не створювати затори. Крім того, звертаємо увагу автовласників на необхідність паркувати автомобіль так, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки.

Для усунення наслідків снігопаду місто підготувало понад 600 одиниць техніки. Окрім цього, в особливо складних погодних умовах комунальні підприємства залучать ще понад 200 одиниць спеціалізованого автотранспорту (снігоприбиральна, аварійно-відновлювальна, погрузочна, транспортна техніка, мала механізація, тягачі тощо), різноманітні засоби (насоси, електростанції, плавзасоби, автономне освітлення та обладнання). Усім киянам та гостям столиці радимо бути обережними на дорогах та тротуарах у зв’язку із ожеледицею.

У столиці також відбувається суттєве зниження температури повітря. Просимо мешканців міста не використовувати надмірну кількість електроприладів та вмикати найбільш потужну техніку почергово.

Джерело: Хрещатик