У Києві проходять Дні аргентинської культури

16 Грудня 2014 09:23

bm.img.com.ua

bm.img.com.ua

До 21 грудня в Києві триватимуть Дні аргентинської культури, впродовж яких заплановано цілу низку заходів: показ фільмів, фотовиставка світлин Карлоса Розенштроха, мистецький захід у Національному музеї Тараса Шевченка з відзначення 100-річчя від дня народження аргентинського письменника і поета Хуліо Кортасара та 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

Як йдеться у повідомленні, урочисте відкриття Днів аргентинської культури відбулося у кінотеатрі «Київ» 12 грудня. В урочистостях взяли участь віце-прем’єр-міністр-міністр культури В’ячеслав Кириленко та Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні Ліла Ролдан Васкес де Муан.
«Ми докладемо всіх зусиль, щоб дружба між українським та аргентинським народами міцнішала і кіно, щоб цьому сприяло» – зазначив Віце-прем’єр.
Після урочистої частини присутні мали змогу переглянути короткометражну стрічку «Плоть і кров» (2013) режисера Федеріко Ескерро та фільм «Секрет в його очах» (2009) режисера Хуан Хосе Кампанелла в оригінальній версії іспанською мовою з субтитрами українською.

Джерело: Мій Київ