У Києві проїзд у маршрутці підскочив аж до 5 грн

22 Грудня 2014 18:00

static.gazeta.ua

static.gazeta.ua

У п’ятницю, 19 грудня, деякі маршрути підняли вартість проїзду до 5 грн.

Про це інформує “Сегодня”.

Так, тепер ціна квитка на маршрутах №192, 476, 485, 529 і 180 складає 5 грн, на маршрутах №470 та №34 – 4 грн (був 3-3,5 грн на всіх маршрутах). Причому підвищив ціни лише один перевізник – йому і належать всі ці напрямки.

Власники маршруток, які підняли ціни на проїзд, запевняють, що регулярно оновлюють рухомий склад, і скаржаться, що через високий курс долара і євро в рази подорожчало пальне та запчастини. “Ми стримували вартість як могли. До 5 грн подорожчали лише” довгі “маршрути – на інших ціна залишилася колишньою”, – запевняють перевізники.

Водночас у мерії кажуть, що подорожчання поки стосується одного перевізника. “У п’ятницю департамент транспорту КМДА погодила вартість проїзду в бік подорожчання для одного найбільшого перевізника столиці, який працює на Троєщині та в центрі міста”, – сказав начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтирь.

Водночас перевізники натякають, що варто очікувати подорожчання цін на інші маршрути, особливо якщо в лютому проїзд в метро подорожчає до 4 грн, а наземний транспорт – до 3 грн.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко запропонував встановити 4 грн на проїзд в метро і міській електричці за 3 грн – на наземному транспорті.

Джерело: Gazeta.ua