У Києві відкриється 6 резиденцій святого Миколая

17 Грудня 2014 11:08

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

Окрім головної резиденції святого Миколая у “Софії Київській”, в Києві працюватимуть ще не менше п’яти будиночків святого Миколая.

Про це пише “Сегодня”.

Головна резиденція святого Миколая відкриється 19 грудня о 13:00 в Брамі Заборовського на території Нацзаповідника “Софія Київська”.

Крім кабінету святого з каміном, троном і дубовими меблями, кілька приміщень тут виділять під різні виставки, а в арці при вході відкриють музей новорічної іграшки.

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua


Побачити Миколу зможуть усі охочі, а от подарунки отримають тільки ті, хто відзначився (наприклад, брав участь влітку у Параді вишиванок або у майстер-класах, які проводитимуть в резиденції).

У день відкриття проведуть конкурси “Новорічна іграшка”, “Ялинка для святого Миколая” та “Пряниковий будиночок”. Розважати городян будуть фольклорні колективи.

На Контрактовій площі, поруч з пам’ятником Петру Сагайдачному і головною ялинкою Подолу, працюватиме ще одна незвичайна резиденція святого Миколая.
a672569-rezydenciya-mukoly2
Його будиночок буде виглядати як яскрава в’язана шапочка з помпончиком і оленями.

Відкриється резиденція 19 грудня о 15:00 і прийматиме дітей до Різдва.

Для гостей Миколая проводитимуть майстер-класи, а поруч з будинком-шапкою обіцяють встановити скульптури персонажів українських казок, зроблені з лози та соломи і одягнені в шарфики, шапки і рукавиці.

Ще один будиночок Миколая відкриється на Троїцькій площі о 19:00 19 грудня. Тутешній святий сидітиме на троні у канадському дерев’яному будинку з каміном. По вихідних тут проводитимуть безкоштовні майстер-класи.

А біля Арки Дружби народів відкриють резиденцію Діда Мороза. У дерев’яному будиночку білого кольору з красивою дахом і віконцями, поряд з яким буде проходити фестиваль-ярмарок подарунків, можна буде сфотографуватися з бородатим дідом і взяти участь у майстер-класах.
627f470-rezydenciya-mukoly1
У “Мамаєвій слободі” уже “працює” святий Миколай. Він приймає в Наддніпрянській хаті, прикрашеній українськими рушниками, пече з дітьми друковані пряники “Миколайчики”. Вхід на територію – 50 гривень для дорослих, для дітей – 100 гривень з подарунком.

Поспілкуватися зі Святим Миколаєм можна і в музеї “Пирогово”. Тут резиденція розміститься в будинку сільської управи, в самому центрі музею. Вона працюватиме з 19 грудня до 18 січня, з 11:00 по 15:00.

Батьки з дітками зможуть зайти в резиденцію, порозгадувати зі святим загадки і вивчити пісеньки.

А в кімнаті по сусідству можна буде своїми руками зробити янголят і витинанки.

Вхід в музей 5-30 гривень.