У Києві відкриється виставка Закарпатської школи живопису

17 Грудня 2014 12:15

zakarpattya.net.ua

zakarpattya.net.ua

17 грудня о 18:00 Музей сучасного мистецтва України вперше в Києві презентує масштабну й унікальну виставку Закарпатської школи живопису.
Закарпаття знаменує п’яту частину музейного проекту “Мистецька мапа України”. Свого часу у виставкових залах вже були представлені Львів і Одеса, Крим та Харків – це майже півтисячі творчих особистостей – досвідчених і молодих митців.
За словами директора Музею Оксани Коваль, “у цьому проекті ми намагалися реалізувати свою давню мрію – поєднати в залах роботи корифеїв Закарпатської школи із творами сучасного покоління митців з власної колекції Музею, деякі з котрих ще не відомі публіці. Таким чином, глядач зможе побачити, як трансформувалися ідеї засновників Закарпатської школи, що і хто сьогодні визначає творчий вектор регіону, як вдається зберегти власну індивідуальність?”
Відомо, що Закарпатська школа живопису подарувала світові чимало славетних імен: А.Ерделі, Й.Бокшая, Й.Бокшая (молодшого), Ф.Манайла, А.Коцку, Г.Глюка, А.Борецького, Е. Контратовича, 3.Шолтеса, В.Микиту, А.Кашшая, М.Розенберга, В.Габду, Ю.Герца, Л.Баллу, П.Баллу, С.Мальчицького, П.Бедзира, Івана та Лариси Бровді, Є.Кремницької.
Всі вони будуть презентовані в рамках роботи виставки. Серед іншого, на відкритті очікуються і митці із Закарпаття, роботи яких будуть представлені у залах, а саме: Борис Кузьма, Іван Дідик, Мичка Золтан, Андрій Іванчо, Вікторія Манайло-Приходько та інші.
На відкритті виставки також буде презентований 100-сторінковий каталог творів митців Закарпатської школи.