У Києві вшанували тих, хто примножував славу України у спорті на «Спортивному сузір’ї року»

22 Грудня 2014 09:00

mykyiv.com.ua

mykyiv.com.ua

У четвер у Києві на НСК «Олімпійський» відбулася урочиста церемонія нагородження кращих спортивних діячів «Спортивне сузір’я України».
У ній брали участь понад 300 кращих тренерів, переможців та призерів Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських та Всесвітніх ігор, чемпіонатів світу та Європи.

Учасників церемонії привітали міністр молоді та спорту України Ігор Жданов і віце-президент Національного олімпійського комітету Володимир Бринзак.
Серед тих, кого вшановували, була і лідер світового шабельного рейтингу Ольга Харлан з Миколаєва. Вона отримала відміну міжнародної федерації фехтування. А переможцями в номінаціях стали:
«Відкриття року»: чемпіон Юнацьких Олімпійських ігор боксер Раміль Гаджієв.
«Рекорд року»: Іван Довгодько, Олександр Надтока, Артем Морозов і Дмитро Міхай стали чемпіонами світу з академічного веслування зі світовим рекордом.
«Покликання року»: чемпіон світу зі скелелазіння Данило Болдирєв.
«Перемагаючи себе»: дворазовий чемпіон Паралімпійських ігор у Сочі Віталій Лук’яненко (лижі, біатлон).
«Світове визнання»: кращий тренер світу з черлідингу Ганна Андрієнко.
«Тренер сильних духом»: Карен Балаян – тренер Дмитра Максимова, бронзового призера Дефлімпійських ігор 2013 року, воїна Небесної Сотні, Героя України.
«Універсал»: Олександр Желепа – провідний тренер штатних збірних команд України з неолімпійських видів. Бронзовий призер чемпіонату світу з Саватій, чемпіон Європи з кікбоксингу.

Джерело: Мій Київ