У столиці проведено енергоаудит житлових будинків

11 Грудня 2014 15:30

i.obozrevatel.ua

i.obozrevatel.ua

У Києві проведено енергоаудит житлових будинків, який визначив рівень споживання енергоресурсів кожного з них. Про це під час «гарячої лінії» в газеті «Комсомольська правда в Україні» повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, повідомляє прес-служба КМДА.

Заступник голови столичної адміністрації розповів, що проведений аудит засвідчив, що у столиці значна частина будинків споживають надмірну кількість енергоресурсів.

«Майже дві тисячі житлових будинків мають рівень витрат енергії понад 150 кВт год/м². Приміром більшість об’єктів житлового фонду в інших європейських країнах не споживають більше 90-95 кВт год/м². Саме тому одним із першочергових для Києва є реалізація енергозберігаючих заходів. Доведено, що одним із перших кроків на шляху до цього є оснащення будинків приладами обліку теплової енергії», – пояснив він.

За інформацією Петра Пантелеєва, з 8500 будинків столиці, які обслуговуються комунальними ЖЕО, тільки в 3,5 тисячах встановлені такі лічильники. Вони дають 15-20% економії тепла. Без них не можливо контролювати витрати тепла.

«Міська влада спільно з ПАТ «Київенерго» вже встановили першу сотню лічильників. Протягом наступного року планують встановити 2500 будинкових лічильників, к першу чергу, в будинках, де відбуваються перезатрати енергії. Установка одного такого пристрою коштує 40-50 тисяч на один будинок», – зазначив заступник голови КМДА.

На його думку, запровадження обліку спожитого тепла стане відправною точкою заходів з утеплення, модернізації обладнання і, як результат, суттєвого зниження витрат на тепло.