Українським есеїстам вручать премію імені Юрія Шевельова

16 Грудня 2014 12:00

static.gazeta.ua

static.gazeta.ua

17 грудня, о 17.00 в Києво-Могилянській бізнес школі (вул. Волоська 8/5, 4 корпус, 4 поверх) відбудеться церемонія нагородження премією українського ПЕН-клубу ім. Юрія Шевельова.

Премія заснована у 2013 році Українським центром Міжнародного ПЕН-клубу, Києво-Могилянською Бізнес-Школою, видавництвом “Дух і Літера” та Українським науковим інститутом Гарвардського університету.

Цього року на конкурс надійшло понад 20 заявок. Ім’я переможця буде оголошено 17 грудня. В рамках події відбудуться публічні читання номінантів та перегляд кінострічки про Юрія Шевельова.

Попередньо члени журі відібрали short-list із трьох номінантів.

Ними стали:

Богдана Матіяш, за книгу “Братик Біль, Сестричка Радість” від “Видавництва Старого Лева”;

Костянтин Москалець, за книгу “Сполохи”, видавництва “Піраміда”;

Ростислав Чопик, за книгу “Менталітети”, видавництва “УВС ім. Ю. Липи”.

Премія імені Юрія Шевельова – нагорода за художню та наукову українську есеїстику, опубліковану протягом останнього року. Вона відзначає незалежність думки та витонченість стилю і носить імʼя Юрія Шевельова, який започаткував модерну українську есеїстику.

Номінанти отримають дипломи та колекцію з десяти томів видавництва “Дух і Літера”, а лауреат – статуетку Бронзового Ангела (символ цієї нагороди), диплом лауреата, а також грошову премію, розмір якої поки не розголошують.

Джерело: Gazeta.ua